Flatanger Delvis skyet 0

T T T T Tekststørrelse

A A Gul/svart A
Normal

Du er her: Hjem > Snarveier/aktuelt > Nytt fra ordføreren > Artikkel
Hvitveis

Våren er her

Rett ryggen. Løft blikket. Våren er her. Vårtegna står i kø her på kysten etter en lang vinter. Den mest aktive sesongen starte no.

Eller som Elias Blix sier det:

Det er vel fagre stunder 
når våren kjem her nord
og atter som eit under 
nytt liv av daude gror.

No bli det liv i naturen og folket, og oppgavene og mulighetene står i kø. Underet skjer rundt oss hver dag.

I fjor på denne tida skrev jeg at folketallet var vår største bekymring. Siden da har vi hatt gleden av å se en liten vekst på statistikken. Det ser ut som det flater ut. Litt tidlig å trekke konklusjon, men det ser lovende ut.

Det er kanskje dristig, men for første gang kan vi si at Flatanger minner litt om et pressområde! Det er konkurranse om arbeidskraft. Flere enn før skifter jobb, arbeidsløsheten ligger nært null og behovet for både norsk og utenlandsk arbeidskraft er stor. Det er også stor etterspørsel etter areal, både til bolig og næring. Bra! 

Det er også mangel på passende husvære. Både næringslivet og kommunen oppfordrer alle til å tenke nøye gjennom om det er mulighet for å leie ut et hus eller en leilighet/hybel. Enten for sommeren eller på lengre sikt. Vi kan hjelpe til med å formidle kontakt hvis det er ønskelig.

Et driftig næringsliv er grunnlaget for vekst. Satsinger som er gjort ser ut til å lykkes, og det er mange spennende ting under oppseiling. 

Gledelig er det at etterlengtet fastdekke over Jøssundfjellet blir ferdig i år.

Det er også spennende å se om forsøket på ny kafedrift på Miljøbygget lykkes. Mange har savnet det og spurt om det fantes muligheter. Nå er muligheten der. Lykke til!

Et tilbud som blir borte er Ellinor’s blomster. Et flott tilbud og god service vil bli savnet. Jeg er sikker på at jeg har hele Flatangers befolkning med meg når jeg sier takk for innsatsen, og at tilbudet vil bli savnet. Er det noen som ser en mulighet for nytt tilbud?  

Mange var involvert i, eller la merke til, en stor redningsøvelse i Flatanger 6. og 7. april.

Fokus ble satt på redningsarbeide knyttet til de utfordringer sjøen gir. Det er bra, selv om vi håper det ikke blir bruk for erfaringen. Men alt tilsier at det dessverre blir det.

Flatanger fikk flott tilbakemelding på hvordan øvelsen var lagt til rette på og hvordan mannskapene ble tatt i mot. Flatanger brannvesen og og et godt kjøkkenpersonale bidro sterkt til at dette ble vellykket. 

At Flatanger er et attraktivt reisemål er ikke noe nytt. Nytt av året er at internasjonale grupper med ungdom har valgt Flatanger som reisemål. For en tid tilbake hadde vi en stor gruppe ungdom i et EU-prosjekt på besøk. Prosjektet het Utopia og omfattet ungdom fra Spania, Belgia, Tsjekkia og Norge. I juli kommer en ny gruppe på rundt 30 ungdommer fra Polen, Frankrike, Litauen, Spania, England og Norge. Nå heter prosjektet ”Catch a Fish”. Ta godt i mot dem. 

Til slutt: Husk oppfordringen fra i fjor om holde det ryddig i vår vakre natur! 

Ha en fin vår med mange muligheter for alle! 

Reidar Lindseth
ordfører

Flatanger kommune • Tlf: 74 22 11 00 • Faks: • postmottak@flatanger.kommune.no