Denne uka er det «egenberedskapsuke» i Norge. Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som står bak kampanjen. Et mål er å minne oss alle på at vi bør være forberedt på å klare oss selv i tre dager hvis for eksempel strømmen blir borte i dagevis eller veien er uframkommelig. Butikken og drivstoffpumpa kan være stengt, og det kan være vanskelig å få tak i det du trenger. Da er det lurt å ha et lite lager hjemme så du kan klare deg selv noen dager.

Du er en del av Norges beredskap
Selv om vi lever i et trygt land, kan uønskede hendelser oppstå også hos oss. Og hvis vi rammes av en stor hendelse eller krise, er det mange som trenger hjelp. Det kan være uvær eller andre ting som skjer, som gjør at vi får bruk for et lager av ting vi trenger for å klare oss selv noen dager.

Ved å være forberedt bidrar du til at de som trenger det mest, får hjelp først i en eventuell krisesituasjon. På den måten er du en viktig del av Norges beredskap.

Dagens tips
Du bør ha ni liter vann pr person i husstanden. Gjør det enkelt – fyll seks store brusflasker per person i husstanden. Det blir ni liter på hver. Eller større dunker – det er selvsagt fritt valg. Sett flaskene mørkt og ikke varmt. Vanskeligere er det ikke! Se også: sikkerhverdag.no/egenberedskap

Tips for vask og fylling av flasker får du i denne videoen som DSB har laget:

Egenberedskap fylling av vann