I år tilbyr Flatanger kommune ei uke med gratis sommerskole til alle elever som avslutter 1. til 9. klasse nå i vår.

Elevene kan velge mellom flere tema, og alt er gratis. For noen aktiviteter er det et maks antall påmeldinger, og da vil det foretas loddtrekning hvis det er flere påmeldte.

Felles mål for alle aktivitetene i sommerskolen er at elevene skal oppleve mestring, lære noe nytt, få faglige utfordringer i et trygt, aktivt, utforskende og sosialt læringsmiljø.

Informasjon om de ulike aktivitetene:

Malekurs: Kunstverksted med Ingeborg Bodzioch,
som er inspirert av Amerikansk Action Painting og kjente kunstnere fra Trøndelag; Jacob Weidemann og Inger Sitter. Vi maler med pensler, pinner og andre saker, mens vi lytter til musikk og gjerne er i bevegelse. Vi maler en stemning, en følelse eller et minne om noe. Det kan være glede, sinne, begeistring eller tristhet. Hva som kommer frem i bildet, vet vi ikke før etter at maleriet er ferdig. Deltakerne maler flere bilder som kan tas med hjem når maleriene er tørre.

Hip-hop: Kurs med Lotta Aune. 
Hun har selv gått flere år og danset hip-hop, og undervist flere klasser. Det vil bli undervist i de ulike «moves» som til slutt ender opp i en dans.

Kajakk: Kurs med Tore Kristian Aune.
Det er et «Våttkortkurs» på 16 timer. Dersom flere enn 10 melder seg på, vil det bli trekning for å få delta på dette.

Lek og moro i vann: Kurs med Tore Kristian Aune.
Deltakerne får låne våtdrakt, alt foregår ute. Dersom flere enn 14 melder seg på, vil det bli trekning for å få delta på dette. 

Turnverksted: Kurs med Roger Skar, Eventmarked.
Prøvesmak på turn og akrobatikk.Her får elevene en innføring i øvelser som er litt utenfor en gymtime. Alle vil lære seg nye og nyttige øvelser, på sitt eget nivå. Her er det fokus på å ha det gøy, ikke på prestasjoner.
Dersom flere enn 20 melder seg på, vil det bli trekning for å få delta på dette. Det kan komme noen overraskelser i form av «spill og moro» i denne aktiviteten.

Tull med tall, oppgaver og magi (humorkurs): Kurs med Roger Skar, Eventmarked.
Allsidig kurs med puzzel, magi, oppgaver, moro med matematikk. Elevene lærer en del “rampestreker”, og kommer nok til å sette grå hår i hodet på både foreldre og mattelærer. Dersom flere enn 15 melder seg på, vil det bli trekning for å få delta på dette.

Musikk: Kurs med Nina Bendiksen.
Sangleik, låtskriving og samspill

Musikk: “Blås i ferien” inkl. bøtteorkester: Kurs med Kristin Margrethe Einvik.
Dersom flere enn 7 melder seg på, vil det bli trekning for å få delta på dette.

Byggehygge: Kurs med Hågen Trætli.
Han var på skolen tidligere og de som var med, fikk snekre mye fint. Alt foregår utendørs, delvis til akkompagnement av lystig musikk.

 

Påmeldingsfrist er 9. juni. Elevene har fått påmeldingsskjema som ranselpost og skal levere påmeldingsarket til kontaktlæreren sin.