Ingen ønsker å bli smittet av korona – og ingen ønsker å smitte andre. Og det viktigste du selv kan gjøre for å unngå dette er å vaksinere deg. Det er nemlig ikke-vaksinerte som i all hovedsak smittes, risikerer å bli alvorlig syke, og sprer smitten videre.

Vi må huske på at pandemien ikke er over – flere og flere smittes nå både i Trondheimsregionen og i resten av landet. Når smittepresset er høyt i Trondheimsregionen vet vi av tidligere erfaring at smitten også lett kommer til oss i Namdalen.

 

Løsningen er vaksinering

Oppslutningen om vaksineringen har vært og er fortsatt stor i hele landet – også i Namdalen. I Namsos kommune har over 90 prosent av de over 18 år takket ja til vaksinering og fått første dose. Over 70 prosent av innbyggerne over 18 år er så langt fullvaksinerte. Vaksinering er veien ut av pandemien og hver eneste vaksinerte er derfor en del av løsningen.

Har du ikke bestemt deg for om du vil la deg vaksinere? Her har du min klare oppfordring – bestill deg time for vaksinering du og. Vi har nok doser til alle. I Namsos kommune kan du ringe koronatelefonen på 991 52 745 for å bestille time. I andre kommuner kan det være andre måter å bestille time på.

 

Kort smittevei til Namdalen

Vi har som sagt erfart at smitten lett kommer til Namdalen når mange smittes i Trondheimsregionen. Så jeg må be alle om å fortsatt følge de gjeldende smittevernreglene for å begrense og forhindre smitte.

Husk å holde 1 meters avstand til andre og glem ikke god hånd- og hostehygiene. Får du symptomer på korona er det viktig at du holder deg hjemme og bestiller deg en test. Dette gjelder også for de som er fullvaksinerte eller på annen måte er helt eller delvis beskyttet.

Vi ser at det er stor aktivitet på teststasjonene i regionen, og dette er et tegn på at innbyggerne er flinke til å teste seg. Fortsett med det, det er viktig for at vi skal komme raskt i gang med smittesporing og begrense smitten.

 

Altså - vaksiner deg om du har muligheten, følg smittevernreglene og test deg om du får symptomer.

 

Hilsen kommuneoverlege Anita Carlson