Det er per i dag 7. aug kl. 14.00 ikke bekreftet koronasmitte i Flatanger.

Vi ser at smittepresset øker i store deler av verden, også i Norge og i våre naboland, men fortsatt har vi et nærområde uten registrert covid-19. Skal vi lykkes med å opprettholde denne status, er det fortsatt meget viktig at vi ALLE SAMMEN overholder alle smittevernråd og opptrer med omtenksomhet i både hverdag og fest.

God håndhygiene, håndvask og/eller «spriting» av hendene, omtenksomhet ved kontaktpunkter og 1 meter avstand er om mulig enda viktigere nå når smittepresset øker.

FHI har oppdatert med endrede reiseråd fra den 8.aug, der flere europeiske land og regioner endres fra grønt til rødt område, noe som medfører 10 dagers karantene ved innreise til Norge fra disse landene.

Helsemyndighetene har signalisert at de i løpet av få dager vil komme med nye råd for bruk av munnbind og reiser med kollektivtransport.

Ved symptomer på covid-19 er det viktig å bli testet så raskt som mulig og vise nødvendig hensyn for å hindre smittespredning fram til negativt testresultat foreligger.

Det nærmer seg skolestart og med god kontroll på koronaviruset kan vi glede oss til en så normal skolestart som mulig utfra dagens smitteverntiltak.

Hold avstand og vis hensyn! Ha en fortsatt god sommer!