Det er per i dag, fredag 11.desember kl. 15.30, ikke bekreftet koronasmitte i Flatanger.

 

Flatanger legekontor er stengt lillejulaften, julaften, 6.juledag og nyttårsaften

Vi oppfordrer deg til å være ute i god tid før jul hvis du skal bestille resepter eller nødvendige attester hos din fastlege.

 

Hvis du har fastlege andre steder enn i Flatanger, kan det vært lurt å sjekke hvilke dager de har åpent i forbindelse med jul og nyttår.

 

Har du behov for lege når legekontoret ditt er stengt?

Ta kontakt med legevakta på tlf. nr. 116 117

Ved akutte hendelser ringer du 113.

 

Vi gjør oppmerksom på at henvendelser til legevakt angående sykemeldinger og attester ikke blir prioritert, da dette er en fastlegeoppgave og ikke øyeblikkelig hjelp.

 

Vi tar i bruk hurtigtester for korona

Flatanger kommune tar nå i bruk hurtigtester for korona i gitte situasjoner. Testene kommer i tillegg til vanlige laboratorietester og faste kriterier vil avgjøre hvem som har behov for en hurtigtest. Fordelen med hurtigtester er at de gir raskt svar på om en person er smittet av koronaviruset og kan smitte andre.

 

Noen ganger er det en stor fordel å få raskt svar på koronatester, for eksempel hvis vi det er mistanke om at mange er smittet. Da vil hurtigtester være et viktig verktøy for å komme raskt i gang med smittesporing og sette inn tiltak for å stanse utbrudd.

 

Hurtigtestene er ikke like følsomme som laboratorietester og for mange haster det ikke å få svar med en gang. Hos dem vil vi fortsatt bruke en laboratorietest, som gir et sikrere svar.

 

Du finner mer utfyllende informasjon om hurtigtester for korona her https://flatanger.custompublish.com/hurtigtester-korona.6353246-525235.html

 

Dette kan DU gjøre for å redusere risikoen for smittespredning:

  • Ha god håndhygiene
  • Hold minst 1 m avstand til andre, uansett hvor du er
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Begrens sosial kontakt med andre mennesker – det gjør et eventuelt smittesporingsarbeid mye enklere.
  • Unngå reiser som strengt tatt ikke er nødvendige, både innenlands og utenlands