Det er per i dag, fredag 9.april 2021, ikke bekreftet nye tilfeller av koronasmitte i Flatanger.

 

En elev på Olav Duun er smittet av Covid-19

Smittekilden er kjent. Alle elever og ansatte settes i karantene eller ventekarantene.

Nærkontakter til eleven vil bli oppringt av Namsos kommune for å få time til testing og informasjon om karantenetid. Dette gjelder både elever og ansatte.

 

Teststasjonen i Namsos har økt kapasitet slik at alle nærkontakter blir testet i dag. Alle blir testet med både hurtigtest og ordinær prøve som sendes inn.

 

Ventekarantene

Husstandsmedlemmer til nærkontaktene skal være i ventekarantene i påvente av prøvesvar på innsendte prøver.

 

Alle ansatte og elever ved Olav Duun VGS som ikke er definerte som nærkontakter til den smittede eleven, settes i ventekarantene til prøvesvarene til nærkontaktene er klare. Husstandsmedlemmene til denne gruppen trenger ikke å være i ventekarantene.

De som settes i ventekarantene skal kun teste seg om de får symptomer.

- Vi går nå bredt ut for å forhindre et mulig større utbrudd. Det innføres derfor karantenetiltak som berører mange. Når vi vet mer om smitteomfanget har vi muligheten til å heller skalere tiltakene ned enn opp. Alle smittetilfellene den siste uken har heldigvis kjent smittekilde utenfor kommunen, så det er ikke snakk om såkalt villsmitte, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

Namsos kommune forventer å ha svar på alle prøvene som blir tatt i dag fredag innen utgangen av søndag.

 

Testing i helga

Skal du ta test i helga, må du ta kontakt med koronatelefonen i Namsos kommune.

Koronatelefonen i Namsos har åpent mellom kl. 09.00-11.30 på lørdager og søndager. Telefonnummeret er 99 15 27 45. Du kan også bestille time for testing på nett. Her vil du som innbygger få svar på spørsmål, samt bestille test.

Skal testen gjennomføres på helg eller helligdager/røde dager, blir dette utført i Namsos. Testing foregår da mellom kl. 12.00-15.00.

 

Her finner du informasjon om tilbudet i Namsos på helg og helligdager, samt mulighet for å bestille time for test på nett: https://namsos.kommune.no/koronainformasjon/testing/  

 

Koronatelefon i Flatanger

Har du spørsmål og/ eller skal bestille time til testing? Ta kontakt på koronatelefonen, telefonnummer 97 66 87 99. På mandag har den åpent fra kl.8.30-10.30.

 

Husk at det viktigste du kan gjøre nå er:

  • Hold god avstand, minst 2 m, hvis du ikke klarer det å holde den avstanden, bør du bruke munnbind
  • Begrens antall nærkontakter
  • Ha god hånd- og hostehygiene
  • Hold deg hjemme hvis du blir syk, test deg hvis du symptomer på Covid-19
  • Unngå reiser til utlandet og til områder i Norge med mye smitte