Det er per i dag, lørdag 11.april kl. 17.00, ikke bekreftet koronasmitte i Flatanger.

 

Appen Smittestopp skal bli trygg i bruk

For å få kontroll på koronaviruset, må vi:

  • ha gode systemer for å finne de som er smittet,
  • isolere de syke og
  • sette nærkontaktene i karantene.

Det er viktig at de som har vært i nærkontakt med en som er smittet får rask beskjed, slik at de raskt kan gå i karantene. I dag foregår sporingsarbeidet manuelt, det tar mye tid og er basert på folks hukommelse. Det fører til at mange ikke varsles raskt nok, og noen ikke varsles i hele tatt. Dette bidrar til at smitten sprer seg. Appen Smittestopp kan være med på å effektivisere sporingen. Dataene skal kun brukes til smittesporing og smittebegrensning.

 

Appen Smittestopp er viktig i bekjempelsen av koronapandemien fordi:

  1. Brukere av Smittestopp vil få en SMS om de har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere, som har fått påvist koronaviruset.
  2. Brukere av Smittestopp gir Folkehelseinstituttet (FHI) anonyme data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet. Disse dataene vil FHI bruke til å analysere i hvor stor grad folk og grupper holder avstand til hverandre og omfang av nærkontakter. Slik blir det mulig å følge bedre med på om tiltakene mot koronaviruset virker, og om de smittede får flere nærkontakter etter hvert som samfunnet letter på de svært strenge restriksjonene.

Smittestopp-appen kan foreløpig ikke tas i bruk, men Helsedirektoratet og Folkehelse­instituttet lover at det skal være trygt å bruke appen. De har hatt stort fokus på personvern og sikkerhet i utviklingen av den. Mer informasjon kommer når appen er klar til bruk. Vil du vite mer, se https://www.fhi.no/nyheter/2020/appen-smittestopp-skal-bli-trygg-i-bruk/

 

Vi ber om at alle fortsatt følger disse rådene:

  • Ha fokus på god hånd- og hostehygiene
  • Hold avstand
  • Vis at du bryr deg, skap god påskestemning
  • Vis god dugnadsånd og hold ut

Sammen, under kontrollerte forhold og over tid skal vi klare å ta hverdagen tilbake.