Det er per i dag, mandag 26.april 2021, ikke bekreftet nye tilfeller av koronasmitte i Flatanger.

Til deg som har fått 1.dose av AstraZeneca-vaksinen

Regjeringen besluttet 23.april 2021 å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om at alle som har fått første dose med AstraZeneca-vaksine skal få tilbud om videre vaksinering med mRNAvaksine. Når tidspunktet for andre dose nærmer seg, vil du få informasjon fra de som skal vaksinere deg om tidspunkt og hvilken mRNA-vaksine du får tilbud om.

17.mai-feiring

Pandemien vil prege feiringen av Norges nasjonaldag også i år. All planlegging og gjennomføring av 17.mai-feiringen skjer lokalt. Det er den enkelte kommune, i samråd med 17. mai-komiteen og kommuneoverlegen, som må ta stilling til hvordan feiringen skal skje, basert på gjeldende råd og regler.

17. mai-tog, annonserte taler, leker, kransenedleggelser og liknende er omfattet av reglene om arrangement i covid-19-forskriften. -Det betyr at områder som ikke har lokale begrensninger om arrangementsforbud, kan gjennomføre aktiviteter som 17. mai-tog med gjeldende antalls- og avstandsbegrensninger. I andre kommuner vil ikke dette være mulig. Vi oppfordrer generelt til å gjennomføre arrangement utendørs eller digitalt, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

I kommuner der det ikke er tillatt med arrangementer, kan korps og kor som normalt øver sammen fremføre musikk eller marsjere i gatene uten at det annonseres på forhånd, slik at man unngår ansamlinger av publikum.

Hvis det er risiko for at 17. mai-tog eller andre arrangement fører til folkeansamlinger eller tiltrekker seg personer fra ulike kommuner, bør de avlyses.

På 17. mai som ellers gjelder de overordnede rådene om å holde seg hjemme når man er syk, holde avstand og holde hendene rene.

Det viktigste du kan gjøre er:

  • Hold god avstand, minst 1 m,
  • Begrens antall nærkontakter
  • Ha god hånd- og hostehygiene
  • Hold deg hjemme hvis du blir syk, test deg hvis du symptomer på Covid-19
  • Unngå reiser til utlandet og til områder i Norge med mye smitte