Det er per i dag, mandag 6.april kl. 17.00, ikke bekreftet koronasmitte i Flatanger.

 

Bli med på Bamsejakt i påsken

I vinduer over hele verden har det dukket opp bamser i vinduene. Utenfor går barn på bamsejakt. Finn fram favorittbamsen din (eller et annet kosedyr) og sett den i vinduskarmen din. Er du heldig får du se et barn som smiler, peker på vinduet ditt og roper glad: «Se, der er det en bamse til». Det gjør deg glad. Så enkelt er det å spre litt glede. Bli med på Bamsejakt, du også.

 

Ny kompensasjonsordning for lærlinger

Lærlinger på de laveste satsene får 100 prosent kompensasjon dersom de mister lærlingplassen eller blir permitterte. For å få tilgang til ordningen må lærlingene søke om dagpenger hos NAV på vanlig måte. De kan benytte ordningen for forskudds­utbetaling av dagpenger fra 20. april. Slik kan de raskt få deler av dagpenegbeløpet inn på konto. Ordningen trer i kraft straks og vil få virkning fra 20. mars 2020.

 

Bruk av munnbind utenfor helsetjenesten er ikke anbefalt

FHI anbefaler ikke bruk av munnbind til befolkningen, med unntak av pasienter med mistenkt eller påvist covid-19 under transport til eller fra helsetjenesten. Dette gjelder ikke dersom man jobber i helsetjenesten, eller har kontakt med en person med bekreftet eller mistenkt infeksjon med koronaviruset.

Feilbruk forekommer ofte og personer som bruker munnbind tar seg oftere til ansiktet, noe som kan øke smittefaren. Personer som er syke kan bruke munnbind for å hindre smitte til andre.

 

Husk:

  • God hånd- og hostehygiene
  • Hold god avstand til andre
  • God stemning
  • God dugnadsånd