Det er per i dag, onsdag 21.oktober kl. 21.00, ikke bekreftet koronasmitte i Flatanger.

 

Reiser

Marit Dypdal Kverkild, Fagdirektør helse og samfunn, hos Fylkesmannen i Trøndelag, ber om at vi tenker oss godt om før vi reiser til Oslo og andre røde kommuner/regioner i Norge. Dette kommer i tillegg til anbefalingen fra regjeringen om at alle unødvendige reiser til utlandet bør unngås.

 

Telt for utendørs testing

Flatanger kommune har, i påvente av utbygging av inngangsparti ved ambulanseinngang, kjøpt inn telt for å kunne gjennomføre covid-19-testing av folk i bil uansett vær og vind. Teltet vil bli satt opp på parkeringsplassen utenfor Miljøbygget.

 

«TEN DAYS»

Flere kommuner i Trøndelag har tatt i bruk rengjøringsmidlet «TEN DAYS» som et smitteverntiltak. Det har også Flatanger. Nå rengjøres kontaktflatene en gang i uken med «TEN DAYS». Middelet lager en film på kontaktflatene som beskytter mot bakterier, sopp og virus i 10 dager ved bruk av nanoteknologi. Daglig renhold på kontaktflater utføres derfor nå kun med såpe og vann. Dette fordi bruk av andre kjemikalier ødelegger filmen «TEN DAYS» lager.

 

Avstandsgjerde

Vangan barnehage har kjøpt inn avstandsgjerde, som kan settes opp på kort tid, for å kunne skille mellom ulike kohorter ved aktiviteter utendørs i barnehagen.

 

Planer i tilfelle covid-19-smitte

Kommunen har siden i vår utarbeidet en rekke planer for hvordan et eventuelt smitteutbrudd av covid-19-viruset i Flatanger skal håndteres. Kommunen har også tilgang på et digitalt smittesporingsverktøy. Det heter FIKS Smittesporing.

 

Vi ber om at alle som er i Flatanger fortsatt følger disse rådene for å redusere risikoen for smittespredning i Flatanger:

  • Ha god håndhygiene uansett
  • Husk å alltid vaske eller sprite hender både før og etter at du har handlet på butikken. Der er på butikkene at det er flest folk innom.
  • Hold minst 1 m avstand til andre, uansett hvor du er
  • Husk at det viktigste av alt er at DU følger disse rådene!