Det er per i dag, onsdag 30.desember kl. 15.30, ikke bekreftet koronasmitte i Flatanger.

 

Avstand og færre kontakter

Økt avstand og færre nære kontakter er to sentrale smittereduserende tiltak i håndteringen av koronapandemien. Ved å øke avstanden mellom mennesker og redusere antall kontakter, reduseres risikoen for å bli smittet av personer som ikke vet at de er smittet. For mer informasjon, se her: https://www.fhi.no/contentassets/97781f275d914afcb5fdf3de1554ed8d/2020-11-30-sosiale-kontakter_-sirkler-med-definisjoner.pdf

Feiringer og sammenkomster

Det er anbefalt å begrense sosial fysisk kontakt med de du ikke bor sammen med, gjennom hele jula. I private hjem eller hytter er det anbefalt å ikke samle flere enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmene. Det er åpnet for at du to av dagene i løpet av juletiden, kan ha inntil 10 gjester. Hver enkelt bør ikke delta i mer enn to selskap i løpet av perioden, enten man er gjest eller vertskap. Julerådene gjelder fra og med 23.12.2020 til og med 1.1.2021.

Det bør alltid være minst én meters avstand mellom de som ikke bor sammen. Du bør derfor ikke invitere flere enn du har god plass til. Du kan ikke regne et par eller en husstand som én gjest.

Det er i tillegg anbefalt å begrense hvor mange ganger du enten har gjester på besøk eller drar til noen andre. Det kan der for være lurt å finne alternativ til juleselskaper og julebord.

 

Dette kan DU gjøre for å redusere risikoen for smittespredning i jula:

  • Husk god hånd- og hostehygiene.  
  • Hold 1 meter avstand til andre enn de du bor med. Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsning og klemming.      
  • Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Begrens sosial kontakt med andre mennesker – det gjør et eventuelt smittesporingsarbeid mye enklere.
  • Risikoen for smitte er høyere innendørs enn utendørs, særlig i små og dårlig ventilerte rom.
  • Unngå reiser som strengt tatt ikke er nødvendige.
  • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme og du bør ta en test.

 

Informasjon om koronatesting i Flatanger i jula

Flatanger kommune har en avtale med Namsos kommune om testing på helg og helligdager i jula. Mer informasjon finner du her: https://flatanger.custompublish.com/informasjon-om-mulighet-for-testing-av-korona.6354042-525235.html

Vi ønsker alle et godt smittefritt nytt år!