Det er per i dag, søndag 3.januar 2021, ikke bekreftet flere nye tilfeller av koronasmitte i Flatanger. Det er ikke mistanke om noe ukontrollert smitte i kommunen.

 

Det blir ingen fysisk undervisning på campus for studenter før 18.januar

Regjeringen har besluttet at all undervisning ved fagskoler, høyskoler og universiteter gjøres digital frem til 18.januar. Målet med å forskyve den fysiske oppstarten er å dempe smittetrykket. Det betyr at de som ønsker og har anledning kan bli igjen der de har vært gjennom juleferien og unngå å sette seg på fly, tog eller buss for å reise tilbake til studiestedet.  

 

– Vi har vært forberedt på at smittesituasjonen gjorde at alle måtte gå over til digital undervisning også dette semesteret. Vi nærmer oss ett helt år med mye tid alene på studenthybelen, karanteneperioder og lite sosial kontakt. Jeg vet det er vanskelig for mange, og min tydelige beskjed til alle rektorene er at de må følge opp studentene sine og lage alternative faglige møteplasser. Vi må alle sammen ta vare på hverandre, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

 

Dette kan DU gjøre for å redusere risikoen for smittespredning:

  • Husk god hånd- og hostehygiene.  
  • Hold 1 meter avstand til andre enn de du bor med. Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsning og klemming.      
  • Begrens sosial kontakt med andre mennesker – det gjør et eventuelt smittesporingsarbeid mye enklere.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk. Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du ta en test og holde deg hjemme til du har fått svar på testen.
  • Unngå reiser som strengt tatt ikke er nødvendige.

 

Informasjon om koronatesting i Flatanger i nyttårshelga

Flatanger kommune har en avtale med Namsos kommune om testing på helg og helligdager. Mer informasjon finner du her: https://flatanger.custompublish.com/informasjon-om-mulighet-for-testing-paa-helg.6354042-525235.html