Det er per i dag, torsdag 14.mai kl. 16.00, ikke bekreftet koronasmitte i Flatanger.

 

Smitterisiko og anbefalinger ved flyreiser i Norge

Ved flyreiser kan smitte skje før (venteområde, innsjekking, ombordstigning), under, eller etter (avstigning, bagasjeutlevering) reisen. Smitterisikoen øker med antall kontakter mellom personer, hvor nær hverandre folk er og hvor lenge personene oppholder seg nær hverandre i avgrensede områder. Gode rutiner reduserer bevegelse og kontakt mellom personer.

God håndhygiene med hånddesinfeksjon eller såpe og vann er det enkleste og mest effektive tiltak den enkelte kan gjøre for å beskytte seg selv og omgivelsene mot covid-19. I tillegg er det anbefalt å holde avstand og ikke hoste eller nyse direkte på andre, men bruke papir eller albuekrok når papir ikke er tilgjengelig.

Det anbefales at det skal være et tomt sete mellom hver passasjer i flykabinen. Reisende som tilhører samme husstand kan sitte ved siden av hverandre.

SAS og Norwegian innfører fra 18.mai påbud om munnbind på alle sine flyreiser både innenlands og utenlands. Du får ikke fly uten munnbind og munnbind må du skaffe selv. Det må ikke være et medisinsk munnbind, men en maske som hindrer dråpesmitte. Skjerf, hals eller lignende er ikke godkjent. Har du ikke munnbind, mister du billetten din og får ikke gå ombord.

 

Syke personer skal holde seg hjemme

Personer med akutt luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme, selv ved milde symptomer. Personer som er i karantene eller i hjemmeisolering skal ikke oppholde seg på flyplassen eller reise med fly. Dette gjelder både passasjerer og ansatte.

For mer informasjon, se https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/smittevern-i-luftfarten-covid-19

 

Vi ber om at alle fortsatt følger disse rådene:

  • Husk god hånd- og hostehygiene
  • Hold avstand
  • Kast kun dopapir i toalettet
  • Vis god dugnadsånd

Sammen, under kontrollerte forhold og over tid skal vi klare å ta hverdagen tilbake.