Det er per i dag torsdag 19.mars kl. 16.30 ikke bekreftet koronasmitte i Flatanger.

 

Regjeringen kommer til å innføre hytteforbud utenfor hjemkommunen

Når forskriften blir innført er det ikke dispensasjonsmuligheter. Regjeringen vil komme med en liste over unntak fra dette forbudet. Disse vil være enkle å forstå. Det kan ikke søkes om dispensasjon fra disse. Kommunen har ikke kapasitet til å behandle dispensasjonssøknader nå.

 

Ta en telefon og spør hvordan uka har vært

Nå har det gått en hel uke etter at regjeringen kom med sine omfattende tiltak for å prøve å begrense smitteomfanget av koronaviruset. Det nærmer seg helg, og det kan være en gylden anledning til å ta en telefon for å høre hvordan andre har opplevd denne spesielle uka. Det kan være utfordrende for den psykiske helsa å være for mye alene over lang tid, og en uke er lenge. Vis at du bryr deg. Ta en telefon og spør hvordan uka har vært. Det koster så lite, men betyr så mye for mange.

 

Har du behov for å snakke med noen, kan du ringe Mental Helse på telefonnummer 116 123.

 

Tips til aktivitet hvis dagene blir for lange

Skriv ned dine egne opplevelser fra denne uka, ta et par bilder som dokumenterer dette, og vips så har du din egen koronadagbok. Den blir fin å ta fram igjen om noen år, når du skal fortelle den oppvoksende generasjon om hvordan du opplevde det den gang skolene og barnehagene ble stengt, og «alle» måtte være hjemme på grunn av Korona.

 

Vi ber om at alle fortsatt følger disse rådene:

  • Ha fortsatt fokus på god håndhygiene.
  • Vis god dugnadsånd.
  • Still opp for hverandre.