Flatanger Skyet -2

T T T T Tekststørrelse

A A Gul/svart A
Normal

Du er her: Hjem > Snarveier/aktuelt > Nytt fra ordføreren > Artikkel
The end

Høst og valg

Da er vel de fleste tilbake i vanlig gjenge. Sommerværet har kanskje ikke svart til forventningene, men nå er det høsten som gjelder.

Blanke, fine høstdager. For noen er høstjakta årets høydepunkt. Bær og avling er i hus.
Mange opplever at en blir litt roligere til sinns. De store arrangement er vel overstått.
Vi kan igjen takke hverandre for at det har vært mange fine arrangement rundt om i hele kommunen.

Jeg hadde gleden av å delta på AquaNor i Trondheim(Oppdrettsmessa). Flatanger var veldig godt representert i marin sektor. Oppdrett, båtbygging, visningssenter, dykking. Kommune og næringsliv viser seg fram for 17.500 besøkende og blant 460 utstillere. En spesiell gratulasjon til Folla Maritime som hadde fått lagt inn dåp av sitt siste produkt under messa.

Ellers skjer det stadig noe å glede seg over(og noe å ergre seg over, men det er ikke ergrelser som skaper vekst). Folketallet har i første halvår 2011 økt fra 1109 til 1117,
 Jøssundveien utbedres, reiselivet har positiv utvikling, Villa Fyr er snart ferdig restaurert, tilbakemeldingene fra næringslivet er positive og realisering av vei Sitter- Lauvsnes har tatt et stort steg framover, utvidelse av butikk og utbedring av vei på Lauvsnes er vedtatt, industriområdet i Storlavika skal utvides kraftig.
Vi skal ikke være sjølgod, men vi kan være litt ”sjølgla”.

Lokalpolitikk er som å bygge en vegg, stein for stein.  Stadig sterkere og mer robust. Faller en stein ut må finne en ny å sette inn, ikke nødvendigvis en som likedan, men en som støtter godt opp. Da kan veggen vokse seg litt større og bedre. Alle deltar i bygginga: Næringsliv, lag og foreninger, lokalpolitikere og kommunalt ansatte. Kort sagt: Alle innbyggerne.
Nå er lokalvalget like om hjørnet. Du kan være med å påvirke hvem som skal sitte i kommunestyret og hvem som skal bli ordfører, begge er en viktig brikke i bygginga av et lokalsamfunn. Det er viktig at prinsippet om folkestyre står sterkt.
Derfor håper jeg at så mange som mulig deltar i valget 12. september. Bruk stemmeretten og vis at demokratiet står sterkt. Nå er det lokalvalg, men av de mange små samfunn bygger vi storsamfunnet.
Er du borte 12. september kan du forhåndsstemme.

God Høst og Godt Valg.

Reidar Lindseth
ordfører
 

Flatanger kommune • Tlf: 74 22 11 00 • Faks: • postmottak@flatanger.kommune.no