Flatanger Skyet 2

T T T T Tekststørrelse

A A Gul/svart A
Normal

Du er her: Hjem > Snarveier/aktuelt > Nytt fra ordføreren > Artikkel
Lauvsnes_200x150

Julehilsen fra ordføreren

Da er kulturminneåret 2009 på hell. Jula nærmer seg og de vante forberedelser er godt i gang.

Takk til alle som gjorde at kulturminneåret fikk innhold, og at det ble fokus på ulike sider ved lokal kultur. Artikler og tilstelninger kom på rekke og rad. Mange hadde stor glede av dette.

Men selv om ”Kulturminneåret 2009” er over som betegnelse, er ikke behovet for å løfte fram lokal kultur blitt mindre. Oppfordrer alle til å sette i gang nye tiltak i 2010.
 
Av andre ting jeg vil huske fra 2009 var at kommunen fikk store gaver. Først et flott ordførerkjede, så en storslått testamentarisk gave. Jeg blir både glad og ydmyk når slike ting inntreffer. ”Nordgårdstua” ble bygget slik den er i dag takket være en pengegave på 90-tallet.
Hvis giveren, Kåre Nordgård, kunne sett tilbake på det positive gaven førte til, ville det nok ha gledet ham oppriktig. Det må også være arbeidsmålet for å forvalte den testamentariske gaven etter Trygve og Astrid Madsen. Hvis de om mange år hadde kunnet se tilbake, måtte de ha gledet seg over hva gaven førte til.
 
Av saker som har hatt konkret betydning for den enkelte, er bedre mobildekning og omlegging av busstilbud. Nå har nesten alle i Flatanger god mobildekning. Vi vil fortsatt jobbe for at de få som heller ikke denne gangen ble med, skal få en løsning.
Bussomleggingen ser ut til å være til fordel for de fleste. Det vi mistet var et busstilbud innen kommunen. Jeg vet det jobbes med å finne en løsning på dette. For håpe det går i orden.
Kommunen har også satt i gang to store investeringsprosjekt på Utvorda. Begge har vært ”revymat” i flere år, så det var vel på tide!
 
Avslutningsvis vil jeg trekke fram alle de tilstelninger som gleder både gammel og ung.
Det er idrett, musikk, ulike kulturarrangement og ”dager” rundt om i hele bygda.
Grunnfjellet i alle arrangementene er de friville lag, organisasjoner og enkeltpersoner.
Det er et kjempearbeid som blir lagt ned. Felles for alle er at det er ildsjeler som drar i gang, og at de har mange gode hjelpere.
Det er å ta fram det beste i oss til felles glede og nytte.
Takk til alle for stor innsats, håper det fortsetter 2010. Mange er avhengig av at nettopp du står på.
 
God Jul og Godt Nytt År ønskes til alle i Flatanger!
 
Reidar Lindseth
Ordfører
 
PS: Regner med at alle får den julefisken de trenger, så de slipper å sitte på nausttaket julekvelden. Det passer dårlig for familiehyggen og kosen på kvelden.
Flatanger kommune • Tlf: 74 22 11 00 • Faks: • postmottak@flatanger.kommune.no