Flatanger Delvis skyet 0

T T T T Tekststørrelse

A A Gul/svart A
Normal

Du er her: Hjem > Snarveier/aktuelt > Nytt fra ordføreren > Artikkel
Skjærgård utenfor Bjørøyværet

Kyst med muligheter

Sommeren er over oss for fullt. Flatanger er på et vis to samfunn. Sommeren hvor vi to- og tredobler folketallet, og vinteren som er mer på det jevne.

Det er flott med liv og røre, men det er også noen utfordringer. I et godt besøkt møte med eiere av hytter og fritidshus ble mange emner tatt opp. Et område mange var opptatt av var renovasjon og det å holde skjærgården og strendene ryddige. Mange var også opptatt av at det gror så til langs veiene at vi ikke lenger har utsikt mot sjøen. De ville gjerne hjelpe til om forholdene blir lagt til rette.

Det er også en fin vekst i korttidsturismen. Det er spennende og inspirerende og se at reiselivsbedriftene satser og lykkes. At vi har fått status som Europas beste klatredestinasjon er heller ikke å kimse av.
Det er flott å få oppleve hvor aktivt næringslivet er for tiden. Det bygges og det tenkes kreativt. Kommunen er i ferd med å tilrettelegge mer areal så vi kan få ytterligere vekst. Også på boligfronten skjer det spennende ting.
 
Også på kulturfronten skjer det spennende ting. Det merkes kulturløyper, og flere bøker om lokalhistorie er under utgivelse. Vil også benytte anledningen til å gratulere Tora med ”Drømmestipendet”. Flott. Ungdom fra Flatanger har fått 2 av tre mulige Drømmestipend!
Jeg var guide på Villa lørdag 18. juni. Da var det vel til sammen 120 personer som besøkte fyret i 3 ulike grupper. Tilbakemeldingene er at det er en flott opplevelse i en flott natur. Nye grupper er i anmarsj, bl. a. en ungdomsgruppe med deltakere fra hele Europa som skal bo på Villa i 4 døgn. Det pågår også restaureringsarbeide for å bedre tilgjengeligheten. Det er stor oppmerksomhet rundt et av Namdalens flotteste kulturminner.
Takk til venneforeningen som gjør en kjempeinnsats.
Ulike arrangement med kultur er godt besøkt. Kystdag på Vik, familiedag i Bjørøystøa, Tangsprell og Villadag. Slike fine dager gir Flatanger godt omdømme og er berikende for oss alle. Mange gode krefter er i sving for at det skal bli vellykket.
 
På den kommunale fronten skjer det også ting. Det ser ut til at de nye lokalene for fysioterapi fungerer godt. Også området rundt legekontoret skal få en ”ansiktsløftning”. De gamle fysioterapilokalene blir gjort tilgjengelig for Akva-kompetanse.
Det vil i løpet av året også bli gjort noe med veien fra Zanzibar og opp mot Miljøbygget(endelig). Det ligger også an til at det blir fastdekke på hele/deler av veien ut til Løvøya. Dette er et samarbeid mellom kommunen og næringslivet. Det er ganske nytenkende når det gjelder vei.
 
Med ønske om en god sommer i hus og hytte fra en optimistisk ordfører som er stolt på kommunens vegne.
 
Reidar Lindseth
ordfører
Flatanger kommune • Tlf: 74 22 11 00 • Faks: • postmottak@flatanger.kommune.no