Flatanger Delvis skyet -2

T T T T Tekststørrelse

A A Gul/svart A
Normal

Du er her: Hjem > Snarveier/aktuelt > Nytt fra ordføreren > Artikkel
Høst

Nytt kommunestyre og ny ordfører

Tusen takk for tilliten og takk for valget. Det er med stor spenning og ydmykhet jeg tar fatt som ordfører for Flatanger.

Etter en uke i min nye rolle, er det kun en bitte liten del av oppgavene jeg har blitt kjent med. Det ble stor utskifting av kommunestyret denne gangen, med 7 nye representanter, 4 nye i formannskapet og ny ordfører. Kvinneandelen økte og det kom med mange unge aktive representanter, som ønsker å bidra til å styre Flatanger kommune. Alvoret kommer sigende innover oss når vi nå får budsjett for neste år til behandling, her er det utfordringer som selv de mest garvede politikere ikke misunner oss. Vi skal finne løsninger for våre innbyggere, i en balanse mellom gode tiltak og upopulære nedskjæringer. Flatanger har en positiv utvikling, med stor aktivitet på mange områder, men vi klarer ikke å få den samme positive utvikling i den kommunale økonomien, her er det mest fokus på å spare kostnader og unngå økt forbruk. Både for meg som nyvalgt ordfører og de andre kommunestyrerepresentantene skulle vi gjerne hatt midler til å imøtekomme mange gode og nødvendige tiltak!

Men felles for oss alle er ønsket om økt aktivitet, skal vi være blant de beste og knytte til oss de beste medarbeiderne, vi må stå på for fortsatt tilflytting, samt at færrest mulig flytter herfra, vi må være flinke til å gi ros for den store innsatsen våre ansatte utfører, det trenger vi i disse budsjettider, når alt som er kuttet før, bare må kuttes mer.
Etter eget ønske ble ordførers stilling og lønn redusert til 80% fra den 12.oktober. Alle er hjertelig velkommen til å besøke ordføreren, da jeg ikke er på kontoret alle dager, er det lurt å ringe først, iallfall om du har lang vei!
Noen av mine viktigste oppgaver fra starten av, blir å besøke de kommunale virksomhetene, for å gjøre oss bedre kjent med hverandre. Senere vil jeg få til en besøksrunde ut til vårt lokale næringsliv, for å få et bedre bilde av både innhold, styrke og utfordringer. 
Jeg ser fram til et godt samarbeid med hele Flatanger og ønsker alle en fin høst!
 

Hilsen ordfører
Olav Jørgen Bjørkås

Flatanger kommune • Tlf: 74 22 11 00 • Faks: • postmottak@flatanger.kommune.no