Tangsprelldagan er over. Svært godt besøkt. Ros til komiteen og de som har boder, hjelper til og alle som bidrar til at det skal bli et godt og trivelig arrangement. 

Turistsesongen er i full gang. I den forbindelse kan nevnes den store hytteundersøkelsen som er i gang. Her får Flatanger gode tilbakemeldinger. Vi får tenke litt kreativt sammen om hvordan det kan brukes til beste for innbyggere og tilreisende. Men vi har mer å gå på. En av de negative tilbakemeldingene er Miljøtorget. For liten åpningstid og for dyrt. Dette er den samme tilbakemeldingen som Flatangerfolk flest gir. Det arbeides opp mot MNA for å endre dette. Jeg tror dette kan bidra til at mye søppel blir tatt bedre hånd om. Vi kan ikke være bekjent av at vi lager egne fyllinger, kaster på sjøen eller ved bortgjemte veier, brenner ulovlig avfall, i det hele tatt er ”kreative”.
Vi skal framstå miljøbevisste både for oss selv og for tilreisende.   
 
Mer dramatisk er det at vi løpet av 1 ½ år har hatt 4 alvorlige branner/branntilløp.
Det er dramatisk for de som rammes. Det gledelige er at venner, slekt og naboer stiller opp og hjelper til med det de kan, både under og etter hendelsen. Så får kommunen stille opp på det de kan bidra med. Men kommunen kan ikke erstatte den omtanke som ligger i nærmiljøet.
Mitt inntrykk er, og alle tilbakemeldinger sier at brannvesenet i Flatanger har gjort en kjempejobb ved alle hendelsene.
Stor innsats har hindret at noen av tilløpene ikke har utviklet seg til storbranner. Fortjent ros til alle i Flatanger Brannvesen. Vi får alle gjøre så godt vi kan så det blir lite bruk for dem.
 
Dette veksler mellom alvor og glede. Gledelig er det at en sak vi har arbeidet med i flere år, nå ser ut til løses. I løpet av 2009 settes det i drift seks nye mobilstasjoner. Både Utvorda, Fløan, Vik, Hasvåg, Jøssund og Oppland skal få bedre dekning. Endelig lyktes det!
 
Vil med dette ønske alle i Flatanger en riktig god sommer!
 
Reidar

PS: 
Flatanger skulle hatt noen flere innbyggere, så bruk sommeren godt. Her kan alle bidra. Få noen til å flytte hit, vær kreativ så noen ikke flytter ut eller vær aktiv på andre måter. Sommeren er full av muligheter.