Jeg ber om at vi alle tar oss tid til å leve og lar naturens små og store under virke inn på oss, det spirer og gror, både i eng og skog. Det er nå vi virkelig opplever hvor vakkert og godt vi har det i vår gode hjemkommune.

Først vil jeg gratulere våre konfirmanter, med vel overstått konfirmasjon, det er en stor begivenhet som limer seg i minnet til hver og en.
Flatanger er preget av mye positivt, vi har nettopp hatt besøk av Fylkesrådet, Ingvild Kjerkol, Anne Marit Mevassvik, Terje Sørvik og Tor Erik Jensen, sammen med sin administrasjon. Vi valgte å bruke et av våre flotte utstillingsvinduer,” Landbasen til Namdal Akvasenter”, som arena for møtet.
Tema var selvfølgelig lakseoppdrettets enorme betydning for spesielt Flatanger, men også generelt for norskekysten. Det er med stolthet vi kan vise fram ei næring preget av moderne teknologi, som aktivt bruker ressurser til forskning og utvikling, samtidig som vi klart ser et framtidspotensiale for stadig økning av produksjonen. Norges kystområder har de beste forutsetninger for å mangedoble dagens lakseproduksjon.
Vi har fått gode tilbakemeldinger fra Fylkesrådslederen, og spesielt møtet med de 2 “Trainee” ansatte, med arbeidsted i Flatanger, som viser at det finnes gode muligheter for høyt utdannede ungdommer, å komme inn å bidra til ny kunnskap både for havbruksnæringa og for utvikling av sin egen kompetanse. Håpet er at vi kan spinne videre på denne muligheten, det vil bringe oss videre i fremste rekke!
Jeg glemte selvfølgelig ikke å vise fram de mulighetene som “Kyststamvei på Fosen” vil åpne for, både Sitter – Lauvsnes og Osen - Jøssund vil gi oss nye og store utviklingsmuligheter. Men det ser litt vanskelig ut med finansiering av nye Fylkesveier i Flatanger, Fylkeskommunen sliter med stort etterslep på vedlikehold og Fylkesrådet kunne ikke love oss noe i denne omgang.
Fylkesveiplanen skal behandles av Fylkestinget den 11. – 13. juni. Vi arbeider for å finne svar på hva en eventuell vindkraftetablering på Innvordfjellet, kan bety for Flatanger kommune, i denne sammenhengen er viktig å få avklart om en vindkraftetablering kan bidra til å realisere Sitter – Lauvsnes.
Av store og viktige politiske områder, er det først og fremst hvordan vi skal organisere samarbeidet med nabokommunene som skal avklares i løpet av ettersommeren. Trøndelag forskning og utvikling har levert en rapport til Flatanger kommune, for å gi oss råd om vi skal søke medlemskap i samkommunen eller om det fortsatt vil være best for Flatangers utvikling å kjøpe tjenester gjennom et vertskommunesamarbeid, dersom det er mulig.
Kommuneplanens arealdel er en annen stor oppgave som blir påstartet, i år.
Jeg ber om at innbyggerne engasjerer seg i disse sakene, jo flere jo bedre resultat får vi.
Rydding i strandsonen og andre fellesområder, Fiskeoppdrettsfirmaene Salmar, Marine Harvest og Bjørøya i samarbeid med MNA vil også i år gjøre en storaksjon med rydding i strandsonen, dette er 3 året. I år vil det bli avgrensede områder først og fremst Villa og sannsynligvis Jøssundfjorden, men også nærområdene rundt anlegga vil bli tatt med.
Jeg vil oppfordre alle som har mulighet, både faste innbyggere og fritidsbeboere til å bidra der det er behov. Søppel og skrot passer best i pose og sekk.
Jeg farter mye omkring og ønsker å få mest mulig innsikt og kunnskap om hele Flatanger, om noen eventuelt ønsker besøk av ordfører eller noen fra kommunen for felles oppgaver og muligheter, er det både hyggelig og nødvendig om jeg får en liten påminnelse om det.
Flatanger kjennetegnes med stor aktivitet og mange gode krefter, dette bringer oss framover. I neste runde har jeg et sterkt ønske, at vårt næringsliv og våre grundere skal lykkes med enda flere vellykkede etableringer og utvidelser. Det kan gi oss nye arbeidsplasser og sikre mange av de arbeidsplassene vi har!
 
Jeg vil ønske alle sammen riktig gode sommerdager, både i arbeid og fritid!
Til lands og til vanns, i skog og i fjell!
 
Hilsen 
Ordfører Olav Jørgen Bjørkås