Forekomsten av korona i Flatanger er økende. Vi registrerer ikke lenger antall positive tester, men vi erfarer at etterspørselen etter tester har økt og vi hører om flere som smittes nå.

I denne artikkelen finner du informasjon om hva du bør gjøre dersom du blir syk, hvor du kan få test og hvem som nå anbefales en fjerde vaksinedose.

Hva gjør jeg om jeg blir syk?

Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Ved kun lette luftveissymptomer kan du leve som normalt, men for å minske risikoen for å smitte andre, bør du ha god hånd- og hostehygiene. Unngå også kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke av luftveisinfeksjoner dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer. Hvis du må ha kontakt, anbefaler vi å bruke munnbind. Det er ikke lenger noe krav om karantene eller isolasjon dersom du har korona, men tenk på hvordan du best kan unngå å smitte andre. Vis hensyn.

Testing

Det er ikke lengre en nasjonal anbefaling om å teste seg ved symptomer på covid-19, men det er fortsatt et tilbud i kommunen dersom du ønsker det. Tester kan hentes på kommunens teststasjon. Ring Flatanger legekontor for å avtale tidspunkt for henting av tester.

Anbefaling om oppfriskningsdose Covid-19

Overvåkningen viser at vi nå er på vei inn i en sommerbølge med økt smitte at en ny variant av omikron (omikron BA.5). Den sprer seg raskere enn tidligere varianter og gjør at det er nødvendig å anbefale en oppfriskningsdose.

 

I første omgang anbefaler FHI at alle over 75 år samt sykeheimsbeboere tilbys en oppfriskningsdose 4 måneder etter siste vaksinedose.

Gjennomgått omikroninfeksjon ser ut til å gi en lavere grad av immunstimulering sammenlignet med tidligere varianter. Anbefalingen om ny oppfriskningsdose for nevnte målgrupper gjelder derfor uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon. Tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått infeksjon til ny oppfriskningsdose bør være minimum 3 uker, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons.

Flatanger kommune setter fortløpende opp vaksineringsdager utover høsten.

Første vaksineringsdag blir:

TIRDAG  9/8-22 Kl. 13.00-15.00                                                                   

Sted: Miljøbygget, sal 1.

 

Personer over 75 år som ønsker en fjerde dose, kan bare møte på oppsatt vaksineringsdag uten å ha time. Personer over 18 år som mangler dose 2. eller 3., kan også møte på oppsatt dag.