Havfiske

For tilreisende til Flatanger er det ofte de unike muligheter for sjø- og havfiske som frister. I løpet av flere år har Flatanger etablert seg som en av Norges beste steder for sjøfiske. Det finnes svært mange muligheter - fra det helt enkle til komplette pakker der alt er lagt til rette for den ivrige fisker.

I Flatanger skal det godt gjøres å ikke få fisk. De fiskeslag som er vanlig å gå er; torsk, sei, uer, lange, makrell osv. Dersom du er dyktig eller heldig kan du også fra kveite, gråsteinbit, laks, sjøørret eller andre arter.

Hos de fleste av tilbyderne av havfiskeopplevelser og på campingplassene kan du få leie småbåter m/motor.

Det tilbys også turer med større båter med kjentmann/skipper. Dette passer utmerket for større eller mindre grupper som ønsker store fiskeopplevelser. Bruk av kjentmann er sen sikker og trygg måte å få sett skjærgården, finne fisk og få noen fiskehistorier på kjøpet.

Havørnsafari

Norway nature, havørnsafari, guiding av naturfotografer. Ønsker du en naturopplevelse for livet? Elsker du å ta bilder? Eller bare å se vakker natur?

Opplev livet med laks. Nærkontakt med havet, fisken og teknologien

Bjørøya, opplev livet på et moderne og miljøbasert havanlegg.

Klatring

Klatreveggen Hanshelleren i Flatanger tiltrekker seg stadig flere internasjonale klatrere, og omtales som en av de mest unike klatreveggene i verden.
Overnatting og klatrecamp ved Climb Flatanger.

Folla Aktiv tilbyr klatring og rappellering. Utfordringene tilrettelegges etter den enkeltes ønsker og nivå både med tanke på teknisk vanskelighetsgrad og høyde på rutene. De mest benyttede rutene klatres med nydelig utsikt over Folla og Flatangers eminente skjærgård.

Lær sportsklatring utendørs hos Flatanger Adventure. Det kreves ingen tidligere erfaring med klatring. Du vil i løpet av klatrekurset lære alt du trenger for å klatre trygt ute.

Padling

Padling i Midtre Namdal - Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Trøndelag fylkeskommune, Gjensidigestiftelsen og kommunene Namdalseid, Flatanger, Fosnes og Namsos. Det er tilrettelagt 15 padleruter som er klassifisert og kartlagt. I tillegg er det laget 4 infoskilt som er plassert på strategiske rasteplasser.

Folla Aktiv tilbyr kajakkpadling. Flatanger, bestående av hundrevis av holmer og skjær, er unik med alle sine glattskurte svaberg, nydelige strender og ikke minst sitt vekslende vær. Med havstykket Folla brusende utenfor den beskyttende skjærgården, er det muligheter for tøff havpadling for den som ønsker det. Med kajakk kan du komme i nærkontakt med naturen, og mulighetene til nære naturopplevelser er mange.

Flatanger Adventure tilbyr kajakk-kurs, utleie av kajakk og klatrekurs.

Havrafting

Folla Aktiv tilbyr havrafting. Med utgangspunkt i Flatangers skjærgård og det barske havområdet Folla tilbys havrafting. En RIB-gummibåt på 24 fot og med 250hk tar deg med i stor hastighet (50 knop) mellom holmer og skjær, gjennom trange sund, og ut på Folla der bølger, brusende havdønninger og sjøsprøyt er en selvfølge. 

Fridykking

Folla Aktiv tilbyr snorkling og fridykking. Flatanger er et eldorado for snorkling og fridykking!

Øyhopping

Folla Aktiv tilbyr fjordrafting og øyhopping. Med en hurtiggående RIB-gummibåt (50 knop, 24 fot, 250hk) tar de deg ut i flatangers skjærgård og til havstykket Folla. Øyhopping foregår som en kombinasjon mellom 1) Sightseeing, 2) Strandhogg på øyer, holmer og skjær for å nyte kystnaturen, oppleve kulturhistoriske severdigheter, eller bedrive egen ønskelig aktivitet.